Hoppa till textinnehållet -  - Till startsidans aktuella information -
 Startsida -  / Om Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola

Om Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola

Om Carlforsskas Ekonomi - och Handelsskola

Sedan hösten 2012 är vi, Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola (CEH), en egen enhet inom Carlforsska gymnasiet och har vår skola i nyrenoverande fräscha lokaler i det kreativa högskoleområdet.

Vi erbjuder gymnasieskolans Ekonomiprogram och Handels- och administrationsprogram.

Carlforsska har en lång tradition av att arbeta med ekonomi- och handelsutbildningar och har tack vare detta byggt upp ett stort nätverk av företag kring sig. PÅ CEH kombinerar vi den traditionen med ny och modern pedagogik baserad på det entreprenöriella lärandet. Vi arbetar exempelvis i spännande ämnesövergripande projekt och har en utbildning som är på riktigt! Vår ambition är att skolan ska vara en del av samhället, därför jobbar eleverna under hela sin utbildning nära företag, organisationer och högskola.

Vi har skapat en skola som bygger på närhet. Alla i personalen har därför sina arbetsplatser centralt i skolan. Glaspartier finns till alla arbets- och grupprum och till många av klassrummen. Rektor, Henrik Pettersson, har själv sitt kontor mitt i skolan för att på så sätt se och synas för alla på skolan. Vi är övertygade om att vi trivs bättre i skolan när vi ser varandra.

Västerås har ett härligt högskoleområde som det är stimulerande att vara i. Vi går varje dag till högskolerestaurangen för att äta vår skollunch. Vi samverkar också redan nu med högskolan i vissa projekt och kurser. Vårt mål är att när eleven tar studenten ska högskolestudier inte vara något främmande. Vi undersöker också om det kan vara möjligt att ge elever i årskurs 3 möjlighet att redan under gymnasietiden testa på att läsa någon högskolekurs.

- TillbakaTillbaka  -    UppUpp  -