Hoppa till textinnehållet -  - Till startsidans aktuella information -
 Startsida -  / Om Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola

Henrik Pettersson, rektor.

Rektorn har ordet

Hej! Jag heter Henrik Pettersson och har förmånen att ha fått starta upp och leda CEH (Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola).

Vi startade 2012 upp vår egen skola i nyrenoverande fräscha lokaler i det kreativa högskoleområdet. Jag är stolt över att vi sedan starten har kunnat utforma en ny modern skola utifrån just våra behov. Läget mitt i högskoleområdet ger förutsättningar för att verka i en kreativ, stimulerande och studieinriktad miljö. Vi hade förmånen att själva få utforma våra lokaler och har nu en skola som präglas av en mix med föreläsningssalar, grupprum och öppna arbetsytor. All personal finns nära samlat mitt i skolan. Öppenhet och tillgänglighet är en röd tråd som går genom hela skolan. Jag är också stolt över all den fantastiska personal som jobbar på CEH. Här finns kompetenta och behöriga lärare som har höga förväntningar på eleverna samtidigt som det finns en stor närhet och värme i relationerna. Rektor, expeditionspersonal, elevhälsa, IT-administratör och vaktmästeri finns förstås alla på skolan och gör varje dag, tillsammans med lärarna, sitt yttersta för eleverna. Vi ser till att skapa den bästa möjliga gymnasietiden vi kan för våra elever. ProfessionalitetEngagemangOmtanke är tre centrala värdeord hos oss som arbetar på CEH.

Jag är också mycket stolt över att skolan de senaste åren vuxit med fler elever och utbildningar. Vi är (hösten 2018) ca 330 elever på skolan. CEH är en attraktiv skola med många sökande. De senaste 4 åren har vi vuxit med 138% i antal förstahandssökande till våra utbildningar. Det är dels en effekt av vår senaste stora satsning 2016 då vi som tredje gymnasieskola i Sverige fick tillstånd att starta spetsutbildning på ekonomiprogrammet. Men ökningen i sökande till oss ser vi över alla program.

Jag är också stolt över att vi haft en så positiv utveckling på våra elevresultat. Att arbeta nära eleverna med stort engagemang och omtanke är helt centralt för att lyckas med kunskapsuppdraget, att alla elever på CEH ska lyckas nå sin fulla potential! Men lika viktigt för att lyckas är att vi bedriver ett systematiskt kvalitetsarbete för att ständigt utveckla vår verksamhet. Det är vad vi menar med professionalitet. Att ständigt söka utveckling och förbättring. CEH passar dig som vill ha en högkvalitativ utbildning som vilar på en lång kunskapstradition kombinerat med ny modern pedagogik. Vi arbetar med hög elevaktivitet, spännande projekt och eleverna får knyta många kontakter med företag, organisationer och inte minst högskolan! På det sättet är jag övertygad om att vi bäst förbereder våra elever för tiden efter gymnasiet, oavsett om det handlar om jobb, studier eller eget företagande. Att vi är en egen skola med ett nära samarbete med Carlforsska gymnasiet gör att vi kan kombinera den lilla skolans närhet och trygghet med den stora skolans kvalitet och resurser. Det gör att vi har full tillgång till stort skolbibliotek, elevhälsa, idrottshall etc. Kom gärna och testa att följa med en dag. Boka en tid via vår studievägledare (SYV).

- TillbakaTillbaka  -    UppUpp  -