Hoppa till textinnehållet - Hoppa till aktuell information -  - 
Nybyggeskolan - Bygger för framtiden. - 
Anpassa -  | Kontakt -  | Webbkarta -  | Sök -  |  - English

 - 

Nybyggeskolan

Nybyggeskolan

Aktuellt

Nybyggeskolan på Facebook

Nybyggeskolan har en egen sida på Facebook. Klicka på länken nedan för att hitta till sidan.
Nybyggeskolan på Facebook

Try it IDA

Try it IDA erbjuder barn och ungdomar (10-15 år) att testa på en mängd olika kultur- och idrottsaktiviteter under hela vårterminen. Aktiviteterna som erbjuds är allt mellan rugby och fotboll till teater och filmskapande till parkour och radiostyrda bilar. Via länken nedan hittas ett schema för de olika aktiviteterna.
Try it IDA

Det svenska skolsystemet för nyanlända

Skolverket har tagit fram en webbplats som förklarar det svenska skolsystemet för nyanlända elever. Sidan finns översatt till arabiska, persiska, polska, somaliska och thailändska.
Den svenska skolan för nyanlända

Nationella prov

Utvecklad lärar- och elevroll på Nybyggeskolan med stöd av digitala verktyg

Bitte Henriksson har intervjuat vår SO-lärare Magnus Berggren kring hur datorn används i undervisningen på skolan. Läs reportaget genom att klicka här (pdf, nytt fönster)

Studiestöd

Nybyggeskolan erbjuder extra hjälp till alla elever som vill. Biblioteket är bemannat med 2-3 personal måndagar, onsdagar och torsdagar efter ordinarie skoltid. Där kan elever få hjälp med diverse skoluppgifter - allt från läxor till fördjupningsuppgifter. Man jobbar på egen hand eller får hjälp av personalen som finns på plats. Klicka på länken nedan för mer information.
Studiestöd - informationsbrev, (Word-dokument, nytt fönster)

Bra skolmat i Västerås!

White guide junior har utsett årets bästa skolmatskommun genom att besöka ca 300 förskolor och skolor i Sverige. Västerås kom på en hedrande fjärdeplats och det firades i onsdags med en festmåltid med efterrätt i de kommunala förskolornas och skolornas matsalar.

Skolinspektion 2014 i Västerås

Skolinspektionen granskar regelbundet all skolverksamhet i hela landet, för att se att den följer de lagar, regler och läroplaner som finns för verksamheten. Läs mer

 -