Hoppa till textinnehållet - Hoppa till aktuell information -  - 
Nybyggeskolan - Bygger för framtiden. - 
Anpassa -  | Kontakt -  | Webbkarta -  | Sök -  |  - English

 - 

Nybyggeskolan årskurs 7-9

Nybyggeskolan

Aktuellt

Stort grattis till Nybyggeskolans Astrid Eriksson!

Stort grattis säger vi på Nybyggeskolan till Astrid Eriksson i 9e1 som idag fick ta emot honnörspremiet ur fonden Fru Margit Zetterlunds minne, utdelat av Barn- och utbildningsförvaltningen! 

Motiveringen löd:

"Astrid är en fantastisk tjej på alla sätt och vis. Hon är mycket studiemotiverad och har fina betyg, i samtliga av skolans ämnen. I ämnena historia och religion så har hon en bred kunskap och hon argumenterar, resonerar och ser samband mellan både stora och små händelser som skett och som sker i världen.

Astrid har en gedigen förmåga att se de ensamma ungdomarna på skolan, oavsett ålder, kön, sexualitet, hudfärg och så vidare. Hon tar sig an dessa genom att samtala och finnas där för dem. Hennes mjuka och väna framtoning gör att hon är omtyckt bland sina vänner och hennes goda hjärta gör att hon har många sådana."

Information till elever och vårdnadshavare på Nybyggeskolan - omorganisation hösten 2016

Västerås stads politiker har beslutat att elever i år 6 ska gå kvar i sina mellanstadieskolor och flyttas över till högstadieskolorna först i år 7. Denna omställning kommer för Nybyggeskolans upptagningsområde att gälla från och med höstterminen 2016.

Konsekvenserna av denna förändring blir att elevantalet på Nybyggeskolan minskar och därför behöver vi se över vår organisation. Klasserna kommer att bestå, men det kommer att ske lärarbyten i arbetslagen. Blivande år 7 kommer som tidigare år att göras om då nya elever tillkommer.

Vi är övertygade om att denna omorganisation kommer att fungera väl. Om ni har några frågor kring detta är ni välkomna att höra av er till skolan.

Rektor Kerstin Lif
021-394702
kerstin.lif@vasteras.se

Rektor Mats Jensen
021-394701
mats.jensen@vasteras.se

Nybyggeskolan vann låtskrivarfestival

Sto grattis till våra elever i nian som deltog i Västerås niors låtskrivarfestival och vann! Igår framförde de låten "Make me smile" och tävlade i konserthuset. Idag intervjuades de av P4 Västmanland. Klicka på länken nedan för att lyssna på låten.

Nybyggeskolan vann låtskrivarfestivalen 2016

Global idrott - nytt på Nybyggeskolan!

Nu har vi på Nybyggeskolan hittat ett bra sätt att förbereda våra nyanlända elever inför mötet med ämnet idrott och sin nya klass; Global idrott kallar vi det. Läs om hur Omar och Magnus arbetar med eleverna i artikeln här:

Värmer upp inför nya ämnet

Västerås stads pedagogiska pris 2015

Idag är vi glada och stola över att vår kollega Yvonne Santaniemi har fått ta emot Västerås stads pedagogiska pris 2015!

Läs mer i VLT:s artikel via länken här nedan.

Västerås bästa pedagoger har prisats

Nybyggeskolan på Facebook

Nybyggeskolan har en egen sida på Facebook. Klicka på länken nedan för att hitta till sidan.
Nybyggeskolan på Facebook

Det svenska skolsystemet för nyanlända

Skolverket har tagit fram en webbplats som förklarar det svenska skolsystemet för nyanlända elever. Sidan finns översatt till 13 olika språk, bland andra arabiska, persiska, polska, somaliska och thailändska.
Den svenska skolan för nyanlända

 -