Hoppa till textinnehållet - Hoppa till aktuell information -  - 
Nybyggeskolan - Bygger för framtiden. - 
Anpassa -  | Kontakt -  | Webbkarta -  | Sök -  |  - English

 - 

Nybyggeskolan

Nybyggeskolan

Aktuellt

Det handlar om kärlek!

Under vecka 46 händer något spännande på Nybyggeskolan! En temavecka som kallas "Det handlar om kärlek" äger rum då. Det är en slags samverkansmodell mellan myndigheter och frivilligorganisationer, med syfte att motverka hedersrelaterat förtryck och våld genom att informera barn och unga om deras rättigheter utifrån barnkonventionen. Vi kommer att se teater, få besök i klassrummen och träffa många kloka människor i korridorerna att prata med och få information av. Läs mer i brevet här:

Det handlar om kärlek (pdf, nytt fönster)

Det finns också en hemsida om du vill ha ännu mer information. Besök då sidan Dina rättigheter.

Studiestöd

Från och med måndag 22 september erbjuder Nybyggeskolan extra hjälp till alla elever som vill. Biblioteket kommer att vara bemannat med 2-3 personal måndagar, onsdagar och torsdagar efter ordinarie skoltid. Där kan elever få hjälp med diverse skoluppgifter - allt från läxor till fördjupningsuppgifter. Man jobbar på egen hand eller får hjälp av personalen som finns på plats. Klicka på länken nedan för mer information.

Studiestöd - informationsbrev, (Word-dokument, nytt fönster)

Cykelstölder

Polisen har informerat om att det skett cykelstölder på skolan och uppmanar er som cyklar att låsa med dubbla lås. Se till att låsa fast cykeln i cykelstället!

Vårdnadshavare - dags att logga in på Vklass

Vi vill uppmana alla vårdnadshavare som ännu inte loggat in på Vklass att göra det snarast. Vklass kommer att användas i allt större utsträckning av personalen på skolan för kommunikation och information till både elever och vårdnadshavare. Saknar du inloggningsuppgifter? Ta kontakt med lärarna i ditt barns arbetslag. Kontaktuppgifter hittar du här.

Resultat av enkätsvar åk 8 vt 2014

Eleverna i åk 8 på skolan har fått besvara en enkät som bland annat handlar om trivsel och aktiviteter både i skolan och på fritiden. Vill du ta del av svaren finns de i dokumenten här nedan.

Nybyggeskolan år 8 2014 jämförelse med andra utförare (pdf, nytt fönster)

Nybyggeskolan år 8 2014 översikt (pdf, nytt fönster)

Bra skolmat i Västerås!

White guide junior har utsett årets bästa skolmatskommun genom att besöka ca 300 förskolor och skolor i Sverige. Västerås kom på en hedrande fjärdeplats och det firades i onsdags med en festmåltid med efterrätt i de kommunala förskolornas och skolornas matsalar.

Globala studion med i TV4:s nyheter

Nybyggeskolan uppmärksammas för sitt arbete med integrationen av nyanlända barn och ungdomar! Se inslaget i TV4:s nyheter genom att klicka här (nytt fönster öppnas)

 -