Hoppa till textinnehållet - Hoppa till aktuell information -  - 
Nybyggeskolan - Bygger för framtiden. - 
Anpassa -  | Kontakt -  | Webbkarta -  | Sök -  |  - English

 - 

Nybyggeskolan årskurs 6-9

Nybyggeskolan

Aktuellt

Årets Skolmatskommun!

White Guide Junior har utsett Västerås till Årets Skolmatskommun. Motiveringen lyder: "För en unik och uppriktig satsning på den offentliga gastronomin där man vågar ställa krav och sätta upp mål som gagnar barn, sjuka och äldre på ett föredömligt vis. Alla ni andra 289 kommuner i Sverige – se och lär!"

Läs mer på http://whiteguidejunior.com/

Fantastisk föreläsning!

Föreläsningen med Christina Stielli i våras blev en succé! I en nästan fullsatt aula fick personal och vårdnadshavare till elever på Nybyggeskolan och i skolans upptagningsområde lära sig mer om vad unga gör på nätet. Föreläsningen handlade om aktuella fall, förhållningssätt, risker, hot och alla fantastiska möjligheter som rör sociala medier. Läs mer på:
Christina Stiellis webbplats

Nybyggeskolan på Facebook

Nybyggeskolan har en egen sida på Facebook. Klicka på länken nedan för att hitta till sidan.
Nybyggeskolan på Facebook

Det svenska skolsystemet för nyanlända

Skolverket har tagit fram en webbplats som förklarar det svenska skolsystemet för nyanlända elever. Sidan finns översatt till 13 olika språk, bland andra arabiska, persiska, polska, somaliska och thailändska.
Den svenska skolan för nyanlända

Nationella prov

Nytt för i år är att de muntliga delproven i svenska, svenska som andraspråk, matematik och engelska ska genomföras under hösten under vecka 45-50. Resterande delprov genomförs under vårterminen.

 -