Hoppa till textinnehållet - Hoppa till aktuell information -  - 
Nybyggeskolan - Bygger för framtiden. - 
Anpassa -  | Kontakt -  | Webbkarta -  | Sök -  |  - English

 - 

Nybyggeskolan årskurs 7-9

Nybyggeskolan

Aktuellt

Vi vann Låtskrivarfestivalen!

Nybygges häftiga rockband Backfire tävlade igår 22/3 i Låtskrivarfestivalen. Åtta högstadieskolor tävlande i Konserthuset och Nybygggeskolan vann för andra året i rad! På Sveriges Radio P4 Västmanlands sida kan du läsa mer om detta. Klicka på länken nedan.

Nybyggeskolan om segern i Låtskrivarfestivalen

Nationella prov

Under mars-maj genomförs de nationella proven i svenska/svenska som andraspråk, engelska, NO, SO, matematik och moderna språk för åk 9. Tänk på att det är extra viktigt att inte ansöka om ledighet eller förlägga tandläkarbesök och liknande vid provtillfällena. Vilka datum som gäller kan du läsa om på Skolverkets hemsida:
Information till elever om ämnesproven i årskurs 9 - Skolverket

Skolbussinfo direkt i telefonen

Nu kan du som åker skolbuss, eller har barn som gör det, få information om förseningar direkt i din smarta telefon. Klicka på länken nedan för att komma till Västerås stads sida med mer inforation om detta.

Skolbussinfo direkt i telefonen

Bra med blandad skola tycker eleverna

Sveriges radio Västmanland har pratat med rektor Kerstin Lif och elever på Nybyggeskolan apropå segregation och integration i skolan. Lyssna på inslaget genom att klicka på länken nedan.

Bra med blandad skola tycker eleverna

Längre lektioner ger lugn och ro på Nybyggeskolan

Så skriver tidningen VLT i en artikel efter att ha besökt skolan och intervjuat rektor, lärare och elever. Klicka på länken här nedan för att läsa artikeln:

Längre lektioner ger lugn och ro på Nybyggeskolan

Intervju om vårt nya arbetssätt

I september var P4 Västmanland på Nybyggeskolan och intervjuade rektor Kerstin och två av våra elever i åk 9 om vårt nya arbetssätt med sammanhållen lektionstid. Du kan lyssna på inslaget genom att klicka på länken nedan.
Mer effektivitet och lugn med längre lektioner - Sveriges Radio


Nybyggeskolan på Facebook

Nybyggeskolan har en egen sida på Facebook. Klicka på länken nedan för att hitta till sidan.
Nybyggeskolan på Facebook

Det svenska skolsystemet för nyanlända

Skolverket har tagit fram en webbplats som förklarar det svenska skolsystemet för nyanlända elever. Sidan finns översatt till 13 olika språk, bland andra arabiska, persiska, polska, somaliska och thailändska.
Den svenska skolan för nyanlända

 -