Hoppa till textinnehållet - Hoppa till aktuell information -  - 
Nybyggeskolan - Bygger för framtiden. - 
Anpassa -  | Kontakt -  | Webbkarta -  | Sök -  |  - English

 

Nybyggeskolan årskurs 7-9

Nybyggeskolan

Aktuellt

Nybyggeskolan vann stadsfinalen i Kockduellen!

Efter två timmars intensiv matlagning hade Axel, Olle och Leo i 9d sin tallrik klar att presentera för juryn. En jury som bestod av köksmästare från Kajplats 9, Plaza hotell och Stadshotellet samt Tranellska gymansiets lärare och chefen för Barn- och utbildningsförvaltningen i Västerås. Dessa fick avgöra vilken skola som är den bästa på matlagning i Västerås.

Efter långt övervägande stod det klart att Nybyggeskolan tog hem segern med sin avancerade och vackra maträtt: Ört- och baconfyllt kycklinglår på en bädd av buljongbrässerad grönkål och picklade polkabetor, tempurafriterad kycklingvinge samt en öldoftande gräddsås.

Nu bär det av till Stockholm där den stora riksfinalen går av stapeln 9 februari! Stort grattis och lycka till säger vi till killarna!

Nationella prov

Under vecka 11-19 genomförs de nationella proven i svenska/svenska som andraspråk, engelska, no, so, moderna språk och matematik. Tänk på att det är extra viktigt att inte ansöka om ledighet eller förlägga tandläkarbesök och liknande vid provtillfällena. Vilka datum som gäller kan du läsa om på Skolverkets hemsida:

Information till elever om ämnesproven i årskurs 9 - Skolverket

Provdatum för nationella prov i åk 9 - Skolverket

Luciafirande på Nybyggeskolan

Onsdagen den 13 december hade vi ett mysigt luciafirande på skolan! Alla fick se niornas luciatåg i aulan och det bjöds på lussekatter och pepparkakor. Vi hade även besök av Sveriges Radio Västmanland; klicka på länken här nedan för att höra ett sammandrag från deras reportage: 

Lyssna på P4 Västmanland med Lucia På Nybyggeskolan

Nybyggeskolans elever teckentolkar Sonja Aldén

Ett gäng elever från Nybyggeskolan var med och teckentolkade en av Sonja Aldéns låtar när hon var här i Västerås och hade konsert. Ni som har Facebook kan lyssna och titta genom att klicka på länken nedan (inlägget är från den 5 maj).

Nybyggeskolans elever teckentolkar Sonja Aldén

Bra med blandad skola tycker eleverna

Sveriges radio Västmanland har pratat med rektor Kerstin Lif och elever på Nybyggeskolan apropå segregation och integration i skolan. Lyssna på inslaget genom att klicka på länken nedan.

Bra med blandad skola tycker eleverna

Nybyggeskolan på Facebook

Nybyggeskolan har en egen sida på Facebook. Klicka på länken nedan för att hitta till sidan.

Nybyggeskolan på Facebook

Det svenska skolsystemet för nyanlända

Skolverket har tagit fram en webbplats som förklarar det svenska skolsystemet för nyanlända elever. Sidan finns översatt till 13 olika språk, bland andra arabiska, persiska, polska, somaliska och thailändska.
Den svenska skolan för nyanlända

 -