Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information - 
Startsida - 
Anpassa -  | Kontakt -  | Webbkarta -  | Sök -  | English - 
 Startsida -  / Program / Hotell- och turismprogrammet

elev visar hotell

 

 -  

Hotell- och turismprogrammet

Mitt mål är att bli hotellreceptionist.

På Hotell- och turismprogrammet på Tranellska får jag en riktigt bra utbildning.

Det allra bästa är att jag får de kunskaper jag behöver inför framtiden och att klassen och lärarna blir som en familj.

Amalia Sjöö

Hotell- och turism är programmet för dig som lockas av resor, språk och möten med människor. Detta är ett program för dig som i framtiden vill arbeta inom hotell-, konferens- och turismnäringen.

Yrkeskunskaperna och kunskaper inom marknadsföring, service, bemötande och projektledning, får du hos oss. Du får lära dig att leda och driva projekt, vara kreativ, lösa problem och ta ansvar. Vi samarbetar med de bästa företagen inom branschen och du kommer att tillbringa delar av utbildningen på till exempel hotell eller konferensanläggningar. Det gör att du får både praktisk erfarenhet och branschkontakter. Det gör också att de flesta av våra elever har jobb på studentdagen.

För att du ska få rätt kunskaper ser vi till att du läser alla kurser du behöver. Vi erbjuder dig att delta i STS:s internationella reseledarutbildning i Bad Gastein, som ger dig ett certifikat. Inom hotell- och turismbranschen är det viktigt att du har språkkunskaper. Därför läser du bland annat Svenska 2 och Engelska 6 och får möjlighet att läsa andra språk. Du får även möjlighet att göra delar av ditt arbetsplatsförlagda lärande (APL) utomlands. Här samarbetar vi med hotell i Spanien, Grekland, Portugal och Frankrike.

Vi ser också till att du får grundläggande högskolebehörighet, för att du ska ha alla vägar öppna inför framtiden.

 - TillbakaTillbaka  -    UppUpp  -