Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information - 
Startsida - 
Anpassa -  | Kontakt -  | Webbkarta -  | Sök -  | English - 
 Startsida -  / Vuxenutbildningar / Bagare och Konditor

 

 

 

 -  

Bagare/Konditor

Bagare och konditor är ett anrikt hantverk och yrken som alltid kommer att behövas i samhället. Det finns stora möjligheter till jobb efter avslutad utbildning.

Du får lära dig baka matbröd och kaffebröd, framställa konditorivaror som tårtor, bakelser, choklad och konfektyr. I våra trivsamma egna lokaler skapas en trevlig stämning och en stark gemenskap. Som bagare och konditor är samarbete och service viktigt - därför får du hos oss arbeta i team och öva på servicesituationer, vilket ger dig god förberedelse inför arbetslivet.

Emelie vid ugnen

Bilden ovan visar en av våra lärare som tar ut surdegsbröd från stenugnen.

Gymnasiearbete

I slutet av utbildningen får eleverna göra gymnasiearbete och visa vad de lärt sig under året. Bilden nedan visar ett gymnasiearbete från vuxenutbildningen i januari 2019:

Gymnasiearbete på vuxenutbildningen

Bröllopstårta

Redan under sin andra vecka på bageriutbildningen 2019 fick två elever på vuxenutbildningen göra denna vackra bröllopstårta:

bröllopstårta

Framtida jobb

Efter fullgjord utbildning kan du börja arbeta direkt men du kan även välja att studera vidare på yrkeshögskola och ta gesällbrev, något som öppnar många dörrar för arbete, såväl i Sverige som utomlands. Exempel på arbetsplatser kan vara butiksbagerier, mindre och större bagerier/konditorier eller fabrikstillverkning av bageriprodukter.

Kontaktinformation

Vi på Tranellska vux

 

 

 - TillbakaTillbaka  -    UppUpp  -