Hoppa till textinnehållet -  - Aktuell information - 
Till startsidan - Tritons -förskola - 
Anpassa -  | Kontakt -  | Webbkarta -  | Sök -  | English - 
Startsida -  / Så arbetar vi

Gosedjur i en blå låda.

 

 -  

Inskolning

Barnets första tid på förskolan börjar med en tid som kallas för inskolning. Det innebär att barn och föräldrar får lära känna personal, barn och miljö. Den här tiden är till för att skapa trygghet för barn och föräldrar.

Ditt barn kommer nu att få uppleva en ny miljö, något annorlunda än det egna hemmet. Under inskolningen kommer barnet lära känna personalen och de övriga barnen samt introduceras i förskolans rutiner.

Personalen bygger upp en kontakt med barnet tillsammans med er föräldrar.

Triton har en föräldraaktiv inskolning vilket innebär att ni som föräldrar är med i förskolans olika aktiviteter tillsammans med ert/era barn, från första dagen och några dagar framåt. Dag fyra eller fem är tiden mogen för barnet att bli lämnat i förskolan kortare stunder. Succesivt kan tiden anpassas till den tid som barnet kommer att vara på förskolan efter det att inskolningen är klar. Efter denna invänjning är de flesta barnen klara för att möta förskolans alla aktiviteter utan sina föräldarar. Om ditt barn eller du behöver mer tid för inskolning så erbjuder vi naturligtvis flera inskolningsdagar.

Det kan vara svårt att som förälder lämna sitt barn ifrån sig. Även om barnet verkar trivas och inte bryr sig om dig när du är där är det viktigt att du som förälder alltid talar om när du går från rummet eller förskolan. Då kommer barnet fortare att lära sig att ni föräldrar går men kommer tillbaka.

När Triton öppnar kommer många barn att skolas in samtidigt.

 - Tillbaka  -    Upp  -