Hoppa till textinnehållet -  - Aktuell information - 
Till startsidan - Tritons -förskola - 
Anpassa -  | Kontakt -  | Webbkarta -  | Sök -  | English - 
Startsida -  / Så arbetar vi

Bild som symboliserar Så arbetar vi.

 

 -  

Så arbetar vi

Vi har gemensamma mål och en gemensam värdegrund men olika vägar att nå dit.

Förskolan arbetar för att alla barn och föräldrar ska känna sig välkomna och trygga.

"Det har aldrig funnits en vetenskapsman hälften så nyfiken som ett barn mellan 18 månader och 4 år".
(Glenn Doman, forskare)

Utifrån dessa kloka ord ska all personal vara

  • medupptäckande
  • medagerande
  • medupplevande
  • medundersökande.

Vår vision:
Alltid bästa möjliga möte

Förskoleåldern är en mycket betydelsefull period i ditt barns utveckling. Det är viktigt att barnets tid i förskolan blir lärorik, trygg och rolig. För oss i Västerås stad Skolverksamheter går omsorg och pedagogik hand i hand. Därför arbetar vi med visionen att ge dig och ditt barn "Alltid bästa möjliga möte". Med ett bra möte menar vi att ditt barn ska känna sig väl omhändertagen och få den omsorg som alla barn förtjänar. Den tryggheten ger möjlighet att ta vara på barnets nyfikenhet, lärande och lek.

Det som präglar vårt agerande:
Kunskap och omtanke

Våra ledstjärnor i arbetet för att nå visionen är "kunskap och omtanke". Det innebär att vi har den kunskap och utbildning vi behöver för att kunna göra ett bra jobb, och samtidigt arbeta med omtanke. Omtanke handlar om att alltid ha barnets bästa för ögonen, att känna empati, ha respekt och ödmjukhet i relationen. I vardagen kan det innebära att ta sig tid att lyssna, försöka förstå eller att hitta en bra lösning i stunden, och att till exempel inte släppa en viktig kontakt förrän man vet att någon annan tar vid.

Visionen, "alltid bästa möjliga möte", är en ledstång för oss inom Västerås stad Skolverksamheter, den hjälper oss att gå åt rätt håll. Den kan också användas som ett kundlöfte till dig som förälder. Känner du att detta inte efterföljs i ditt barns verksamhet vill vi gärna att du hör av dig. Prata antingen med medarbetare eller förskolechefen.

För mer information om hur vi arbetar, se vänstermenyn.

 - Tillbaka  -    Upp  -