Hoppa till textinnehållet -  - Aktuell information - 
Till startsidan - Vallby förskola - 
Anpassa -  | Kontakt -  | Webbkarta -  | Sök -  | English - 
Startsida -  / Aktuellt

Besök på Anundshög.

 

 -  

Förskolebussen

Förskolebussen rullar vidare och har så gjort sedan November 2012. Det är 4-års grupperna och 5-års grupperna som åker. Varje grupp åker en vecka var. Vi är borta från förskolan mellan 9-14.

Varje dag är två barn "bussvärdar" och får exempelvis, ropa upp alla barn innan avfärd, servera maten samt vara delaktiga i arbetet kring bussen.

Vi som jobbar med förskolebussen ser möjligheterna med hur den berikar vår tillvaro. Tillsammans utforskar vi vår närmiljö på ett roligt och utvecklande sätt. Vi lär oss om trafik, nya miljöer samt utökar vår förståelse för naturen och dess kretslopp.

Vi utökar vårt språk och ser möjligheterna med att använda förskolebussen som ett pedagogiskt verktyg i vår verksamhet.


busschauffören Carro vinkar glatt ifrån bussförnstret.
Vår glada busschaufför "Carro".

Alla barnen har sin egen plats med bilbarnstol och bälte. Vi lägger stor vikt vid säkerheten och bältet får bara tas av när bussen har stannat helt och när chauffören säger till att vi får.

Vi äter oftast utomhus men kan välja mellan att äta inne på bussen eller inomhus på den plats där vi för dagen befinner oss.

Eftersom bussen är utrustad med material som en vanlig förskola kan vi både rita, lägga pussel och göra olika inomhusaktiviteter efter barnens önskemål. Musiken och sången tar vi med oss.

personal och barn sitter och metar på en brygga
Spännande att se om vi får napp...


två barn klappar en häst

pojke sitter vid myrstack

en skalbagge kryper på en barntumme
Vi möter olika djur i olika miljöer...

 

 - Tillbaka  -    Upp  -