Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information -
Startsida -  / Om Viksängsskolan

Viksängsskolan

Att söka till Viksängsskolan

Det finns två sätt att söka till Viksängsskolan.

1. Sök till en av Viksängsskolans tre idrottsprofiler

* Dans och show
* Fotboll
Ishockey

Skolvalet inför läsåret 2020/2021 startar under hösten 2019.
Information om valet till Viksängsskolans årskurs 7 skickas, under hösten, hem till alla elever som bor i Västerås och som idag går i årskurs 6.

Alla elever som bor i Västerås kommun och går i årskurs 6 kan söka till dessa idrottsprofiler. Om antalet sökande överstiger antalet platser, sker antagningen utifrån färdighetsprov. Platserna fördelas inte utifrån den relativa närhetsprincipen. Eventuella färdighetsprov genomförs under vecka 50.

Om du blir antagen till en av Viksängsskolans idrottsprofiler så ska du inte göra skolvalet i februari.

Sista ansökningsdag till Viksängsskolans idrottsprofiler är måndag 25 november 2019. Nedanstående länk till Viksängskolans ansökningsblankett aktiveras under vecka 44, 2019.
Viksängsskolans ansökningsblankett (pdf)

2. Sök till Viksängsskolans allmänna idrottsinriktning

Du som, detta läsår, går i en F-6 skola och som bor i Västerås, kan ansöka till Viksängsskolans allmänna idrottsinriktning i samband med skolvalet i februari. Dessa platser fördelas utifrån den relativa närhetsprincipen.

Mer information om hur skolvalet går till hittar du på
Val av skola - Västerås stads hemsida

Tidsplan inför valet till årskurs 7

Dag och tid

Tisdag 19 nov
Informationskväll, Viksängsskolans idrottshall
(dans-, fotbolls- och ishockeyprofil)

Onsdag 20 nov

Informationskväll, Viksängsskolans idrottshall
(dans-, fotbolls- och ishockeyprofil)

Måndag 25 nov Sista ansökningsdag till Viksängsskolans idrottsprofil.
Skickas till Placeringsenheten, Västerås stad.
Vecka 49
Utskick av antagningsbesked eller eventuell kallelse till
färdighetsprov.
Vecka 50 Eventuella färdighetsprov i Fotboll och Ishockey sker på eftermiddagstid, måndag 9 december alternativt tisdag 10 december.
Vecka 50 Eventuella färdighetsprov i Dans & show sker heldag, torsdag 12 december.
Vecka 51

Utskick av antagningsbesked till elever som eventuellt genomfört färdighetsprov.

Måndag 13 jan

Informationskväll, Viksängsskolans idrottshall
(allmän idrottsinriktning genom skolvalet)
Fredag 7 feb Sista ansökningsdag till Viksängsskolans allmänna idrottsintriktning. Skickas till Placeringsenheten, Västerås stad.

Nyinflyttad eller byte av skola

Nyinflyttade elever som önskar söka och elever som önskar byta till Viksängsskolan hänvisas till informationen på
Val av skola - Västerås stads hemsida
där finns även de blanketter som du behöver.

- Tillbaka  -    Upp  -