Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information - 
Startsida - 
Anpassa -  | Kontakt -  | Webbkarta -  | Sök -  | English - 
 Startsida -  / Program / Teknikprogrammet

 

 

 -  

Inriktning Produktionsteknik - profil Robotsystem

Idag är det stor brist på personal med rätt kompetens inom området datoriserad produktionsteknik. Konkurrensen mellan företag i hela världen ökar och de flesta företag inom teknik och industri måste ställa om till mer och mer automatiserad tillverkning för att hänga med. Förr byggdes allt i industrin av människan, idag av robotar och andra maskiner som vi har programmerat.

Att arbeta som ingenjör eller tekniker inom datoriserad produktionsteknik kräver en bra grund av tekniska kunskaper, men också förmåga att lära sig om ny teknik, att kunna överblicka flera olika teknikområden och att ha lätt att samarbeta med andra människor.

Hos oss läser du kurser i grundläggande datorteknik, programmering/datornätverk samt olika automations- och produktionstekniska ämnen. De flesta kurserna har någon form av laborativt inslag. Tillsammans med Mälardalens högskola och Yrkeshögskole-utbildningarna på Mälarakademin har vi tillgång till mycket avancerad laborationsutrustning. Utbildningen anpassas så långt det går till de krav på personal som företagen har i framtiden, vilket ger stora chanser till att hitta drömjobbet efter gymnasiet och högskolan.

Efter utbildningen

Du får hos oss en bra plattform för att läsa vidare efter gymnasiet. Inom YH, Yrkeshögskolan, finns till exempel Produktionsutveckling 80p i Västerås och på Mälardalens högskola finns bland annat civilingenjörsprogrammet Innovation, produktion och logistik. Dessa är bra fortsättningsutbildningar inom ämnesområdet. Du kommer att kunna läsa kurser som ger behörighet till alla ingenjörsutbildningar och har bred behörighet till de flesta övriga program på högskolan.

två killar vid robot

 - TillbakaTillbaka  -    UppUpp  -